poniedziałek, 24 grudnia 2012

KRÓWKA

Składniki:
  • 3 paczki herbatników
  • 2 paczki krakersów
  • 1 puszka mleka skondensowanego – krówka
  • Masa budyniowa
  • 1 kostka masła
  • 2 śnieżki
  • 1 galaretka
  • Polewa czekoladowa
 
Wykonanie:
 
Wyłożyć na blachę 1 warstwę herbatników i posmarować masą budyniową zmiksowaną z masłem.
 
Na masę budyniową położyć krakersy i posmarować krówką.
 
Położyć ostatnią warstwę krakersów i posmarować śnieżką wymieszaną z wyrobioną i lekko zgęstniałą galaretką.
 
Włożyć do lodówki.
 
Po zgęstnieniu masy polać polewą czekoladową.
 

Smacznego! 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz