sobota, 3 listopada 2012

GIRLANDY ORZECHOWE

CZAS NA COŚ SŁODKIEGO:)

Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • ½ łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczka soli
  • Kostka miękkiego masła
  • 1 szklanka cukru
  • Żółtko dużego jajka
  • Cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki zmielonych orzechów włoskich
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. (termoobiegu) Przygotuj 2 blachy do ciasteczek i wysmaruj je margaryną.

Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem. Dodaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Gdy masa cała się wymiesza dodaj zmielone orzechy.

Przygotuj „pióro do dekoracji ciast” z końcówką gwiazdka i wyciskając masę formuj girlandy.


 

Piecz przez 8 – 10 minut.



SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz