piątek, 19 kwietnia 2013

MUFFINKI OD PAULINY


Składniki suche:
  • 2 szklanki mąki
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia

Składniki mokre:
  • Szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 aromat waniliowy


Składniki suche i mokre mieszać osobno. Następnie dodać je do siebie i mieszać mikserem – im większe grudki tym lepsze muffinki.

Piec w 180°C przez 20 minut.

Jest to przepis bardzo szybki i prosty. Ja już go robiłam dwa razy - najpierw dodałam do ciasta kostkę białej czekolady i do dekoracji rodzynkę. Ciasto wkładałam do małych foremek - oto efekt:




Drugim razem postanowiłam dokupić foremki do muffinek i przyznam, że dopiero teraz widać efekt ogromu tego przepisu....




Polecam wszystkim!


2 komentarze: