Składniki suche:
- 2 szklanki mąki
- Szczypta soli
- 2 łyżki cukru
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
Składniki mokre:
- Szklanka mleka
- 1 jajko
- 0,5 szklanki oleju
- 1 aromat waniliowy
Składniki suche i mokre mieszać osobno. Następnie dodać je
do siebie i mieszać mikserem – im większe grudki tym lepsze muffinki.
Piec w 180°C
przez 20 minut.
Jest to przepis bardzo szybki i prosty. Ja już go robiłam dwa razy - najpierw dodałam do ciasta kostkę białej czekolady i do dekoracji rodzynkę. Ciasto wkładałam do małych foremek - oto efekt:
Drugim razem postanowiłam dokupić foremki do muffinek i przyznam, że dopiero teraz widać efekt ogromu tego przepisu....
Polecam wszystkim!
Kiedy przyniesiesz do spróbowania :D
OdpowiedzUsuńPrzy najbliższej okazji:)
Usuń